servisi/dijagnostika/performanse

Plinski Sustavi

Kao alternativa benzinu na tržištu su se pojavili plinski sustavi raznih proizvođača. Svaki plinski sustav ima svoje karakteristike i način rada na plinu i zato je potrebno poznavati i plinski sustav ali i način rada i zahtjeve benzinskog motora na koji se namjerava ugraditi. Upravo to je razlog zašto zdravi motori nakon ugradnje plinske instalacije naglo obole. Plinski sutavi  su samo jedna od ekspertiza Autodijagnostike Tidala s dugogodišnjim iskustvom rada na plinskim sustavima.

servisi/dijagnostika/performanse

Plinski Sustavi

Kao nova alternativa na tržištu mnogo si majstora daje za pravo postavljati, instalirati i prilagođavati plinske sustave. Upravo zbog njegove nove prirode se pojavljuju brojni problemi, kvarovi te malfunkcije zdravih motora sa neispravno postavljenim plinskim sustavima. Plinski Sustavi su samo jedna od ekspertiza Autodijagnostike Tidala s dugogodišnjim iskustvom rada na plinskim sustavima i najnovijom opremom imam sposobnosti i znanje za plinske sustave.

Autoplin: Sustavi Servisi Podešavanja Savjeti

Pregled sustava i funkcionalnost dijelova sistema

Kako bismo utvrdili kvar ili moguće problem potreban je detaljan i cijelokupan pregled benzinskog i plinskog sustava kako bi se utvrdilo gdje se skriva neki problem.

savjetovanje o izboru sustava za pojedini tip vozila

Svaki plinski sustav svojim karakteristikama ne odgovara svakom benzinskom motoru. Pravilnim izborom plinskog uređaja sprečavaju se kasnije glavobolje i učestale posjete plinoinstalateru i mehaničaru.

Popravak i servisi, redovni i izvanredni

Naravno nudimo usluge servisa i popravak ovisno o problemu ili nedostatcijma koji u utvrđeni tokom dijagnostike i ostale vrste servisa.

podešavanje sustava u svrhu poboljšanja efikasnosti i ekonomičnosti

Optimalno podešen plinski sustav omgućuje rad motora kao i na benzinu bez gubitka snage. Ispravno podešena plinska mapa osigurava potrošnju plina u okvirima 15 – 20% u odnosu na potrošnju benzina.

rješavanje problema pomaknutih benziskih mapa uslijed lošeg podešavanja plina

Uslijed loše podešenog plinskog uređaja može doći do promjene parametara ubrizgavanja benzina. To se očituje lošijim radom motora na benzinu, teško pvo pokretanje motora a može doći i do uništenja ispušnih i usisnih ventila.

Rješavanje problema vezanih uz autoplin (paljenje "check" Lampice

Paljenje “check” lampice na plinu najčešće je uzrok loe podešena plinska mapa ili neispravna neka od komponenti linskog sustava

Opis Usluga

 1. Plinski Uređaj za Rasplinjač:

  – vizualni pregled plinskog sustava, provjera nepropusnosti spojeva
  – provjera sustava za paljenje

 2. Plinski Uređaj sa Lambda Kontrolom:

  – vizualni pregled plinskog sustava, provjerava nepropusnosti spojeva
  – provjera sustava za paljenje
  – podešavanje uređaja pomoću kompjutera na mjestu i podešavanje plinskog uređaja u vožnji – svi uvjeti: lokal, autocesta, veliki uspon.

 3. Plinski Uređaj sa Ubrzivgavanje Plina:

  – vizualni pregled plinskog sustava, provjera nepropusnosti spojeva
  – provjera sustava za paljenje
  – kontrola podešenosti plinske mape
  – ukoliko je potrebno radi se podešavanje uređaja, nova kalibracija plinske mape, remapiranje, provjera podešenosti plinske mape u vožnji – svi uvjeti: lokal, autocesta
  – kontrola efikasnosti cilindara na plinu i benzinu “Pikoskopom”
  – kontrola ispravnosti i čistoće injektora osciloskopom

Prikaz unutrašnjosti motora unutar automobila.
Napomena
Cijene su jedinstvene za sve vrste plinskih sustava bez obzira na tip i marku vozila.

Ukoliko stranka prisustvuje popravku svog vozila, serviser smije prekinuti rad na vozilu (maksimalno 30 min) u slučaju da:
– u servis stigne drugo vozilo radi pregleda ili dogovora
– u servis stigne drugo vozilo radi ostvarenja prava garancije (pregled ili dogovor)
– u servis stigne drugo vozilo radi brze dijagnostike
– u servis dođe stranka radi dogovora

Garancija na sve uslugeje 1 godina ili 15 000 km ovisno koji uvjet je prije ispunjen.